Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

“Ναι” για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, “όχι” στη μείωση άλλων φόρων

Ικανοποιημένος από την πρόοδο που διαπιστώνεται στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, εμφανίστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακόμη η Επιτροπή εμφανίζεται θετική στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όχι όμως και σε άλλους τομείς, όπως οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.

Ιδιαίτερα θετικό γεγονός για την Επιτροπή είναι η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις, αλλά, όπως επισημαίνεται, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, καθώς το πρόγραμμα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά.

Σχετικά με το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015 – 2016 το προσδιόρισε στο 1,8% του ΑΕΠ, ωστόσο ο αξιωματούχος είπε ότι αυτό μπορεί να μεταβληθεί μέχρι το Σεπτέμβριο, που θα εξεταστεί το θέμα, δεδομένου ότι πολλά, όπως είπε, θα εξαρτηθούν από το βάθος της ύφεσης.

Εξ άλλου, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι η Επιτροπή είναι, υπό όρους, θετική, στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά προϋπόθεση είναι να επιβεβαιωθούν οι θετικές προβλέψεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ωστόσο, η Επιτροπή είναι επιφυλακτική στην επέκταση της μείωσης των φόρων σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στις επιχειρήσεις.

Για το σχέδιο κινητικότητας στο δημόσιο τομέα και ενόψει της επόμενης επίσκεψης της Τρόϊκα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει τους καταλόγους με τα ονόματα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα μετακινηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...