Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Merkel: Η τραπεζική ένωση θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη

Στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η αναμόρφωση του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα αναφέρθηκε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel υπογραμμίζοντας ότι... αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

"Το ερώτημα της αξιοπιστίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, ιδιαίτερα στη ζώνη του ευρώ, είναι το κεντρικό ζήτημα για την ανάκαμψη της οικονομίας, για τον δανεισμό, για τις επιχειρήσεις", δήλωσε η Merkel μιλώντας σε δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η γερμανίδα καγκελάριος περιορίστηκε να πει ότι η τραπεζική ένωση θα περιλαμβάνει ζητήματα εποπτείας και αναδιάρθρωσης των τραπεζικών ιδρυμάτων χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σε ομιλία της σε τραπεζικό συνέδριο πριν από λίγες εβδομάδες η Γερμανίδα καγκελάριος είχε δηλώσει ότι είναι αντίθετη στην ιδέα ενός κοινού συστήματος για την εγγύηση των καταθέσεων στην Ευρωζώνη, κάτι που αρκετές άλλες χώρες θεωρούν αναπόσπαστο στοιχείο της τραπεζικής ένωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble έχει δηλώσει από την πλευρά του ότι η σύσταση ενός μηχανισμού για την εξυγίανση των τραπεζικών ιδρυμάτων και τη ενδεχομένως να απαιτούσε την τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης ότι οι γαλλογερμανικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ ισχυρή βάση, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για την υψηλή ανεργία των νέων στην Ευρώπη σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η εργασιακή κινητικότητα εντός της Ε.Ε.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...