Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αναφορά στην Ελλάδα για την φοροδιαφυγή από τον Μάρτιν Σουλτς


Στη συνέντευξη Τύπου την οποία παρέθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εστίασε στο ζήτημα της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής και αναφέρθηκε στη σημασία της βραχυπρόθεσμης λήψης μέτρων, παραθέτοντας παράλληλα, επί παραδείγματι, μία συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Μάρτιν Σουλτς, είχε τοποθετηθεί ως εξής:

«Η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή υποβαθμίζουν την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και των κρατών. Επιτρέψτε μου κ. Σαμαρά να χρησιμοποιήσω τη χώρα σας ως παράδειγμα. Τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες πολίτες έχουν αναγκαστεί και πιεστεί να υποβληθούν σε μέγιστες και επίπονες θυσίες, μέσω των μειώσεων στους μισθούς και των περικοπών στις παροχές και στα επιδόματα, ενώ παράλληλα, άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν επανειλημμένως υποστηρίξει την Ελλάδα, διαθέτοντας τους φόρους τους υπό τη μορφή εγγυήσεων. Κατά την ίδια περίοδο δισεκατομμύρια ευρώ - 60 δισ. - έχουν μεταφερθεί από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελβετικούς. Πως μπορείτε λοιπόν, να το εξηγήσετε αυτό στους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες;»

Κλείνοντας την αναφορά του στο παράδειγμα που παρέθεσε, ο Μάρτιν Σουλτς, επεσήμανε πως κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό.

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη δήλωση Σουλτς σημειώνουν ότι η αναφορά αφορούσε σε παρελθόντα χρόνο και ότι σήμερα δεν υπάρχει καμιά αιχμή  που να επισκιάζει τις προσπάθειες της χώρας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...