Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η Κομισιόν μπλοκάρει τις ιδιωτικοποιήσεις

Την επιστροφή στην Κομισιόν, μέρους της κοινοτικής χρηματοδότησης που έλαβαν για την υλοποίηση επενδύσεων, έχουν να αντιμετωπίσουν... όσες δημόσιες επιχειρήσεις βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, με βάση τους κανόνες για τα διαρθρωτικά ταμεία, στο βαθμό που μια σειρά από επιχειρήσεις ή υποδομές ιδιωτικοποιηθούν θα πρέπει να επιστραφεί και η διάφορα χρηματοδότησης που έλαβαν ως έργα δημόσιου συμφέροντος.

Η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος για επιχειρήσεις όπως η ΕΥΑΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, αλλά και για δεκάδες υποδομές όπως τα λιμάνια που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, απαιτεί και την αλλαγή του χρηματοδοτικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα τεθεί κατ' αρχήν για την Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) για την οποία έχουν ήδη κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ οι πρόσφορες από τους υποψήφιους επενδύτες.

Άγνωστο παραμένει το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα καταλογιστούν προκείμενου να επιστραφούν, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...