Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το 66% των Γερμανών αμφισβητεί την Ελλάδα

Το 66% των Γερμανών αμφισβητούν ότι η Ελλάδα προσπαθεί σοβαρά να να περικόψει τις δημοσιονομικές της δαπάνες σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το δημόσιο δίκτυο ZDF.

Συγκεκριμένα, τα 2/3 των Γερμανών εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα εργάζεται σοβαρά προκειμένου να περικόψει τις δημοσιονομικές δαπάνες της, ενώ μόνο το 27% πιστεύει ότι η χώρα καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας για τα οποία δεσμεύτηκε.

Ωστόσο οι ερωτηθέντες φαίνονται διχασμένοι όσον αφορά την προοπτική μιας αδυναμίας των Ελλήνων να εξυπηρετήσουν το χρέος τους: Ποσοστό 46% πιστεύει ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να αποδεχτεί την πιθανότητα αυτή, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφευχθεί.

Εξ άλλου πλειοψηφία 62% των Γερμανών πιστεύει ότι η γερμανική οικονομία θα επηρεαστεί αρνητικά αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, ενώ ποσοστό 18% κρίνει ότι οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία θα είναι θετικές.

Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων, το 69%, αξιολογεί επίσης θετικά τη διαχείριση της κρίσης από την καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, έναντι ποσοστού 23% που κρίνει ανεπαρκή τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...