Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Τη δική τους τρόικα στην Ελλάδα θέλουν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές

Hannes Swoboda, MdEP
Image via Wikipedia
Τη δική τους τρόικα θέλουν να στείλουν οι Σοσιαλιστές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με σκοπό να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα ώστε να αναστραφεί η σοβαρή ύφεση που προκαλείται από τη σημερινή λιτότητα. Αυτό δήλωσε, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας Χάνες Σβόμποντα.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εύθραυστη. Ενώ θεωρούμε θετικό το ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αποδεχτεί το πακέτο μέτρων, εμείς, ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, εξακολουθούμε να μη συμφωνούμε με τα μέτρα που αυτό περιέχει» τόνισε ο κ. Σβόμποντα.

«Αντί να προσφέρουμε μόνον σκληρά μέτρα λιτότητας στους ανθρώπους, πρέπει να επιδιώξουμε μια εναλλακτική έξοδο από την κρίση βασισμένη σε μέτρα που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τον ελληνικό λαό και με τους ειδικούς στην Ελλάδα. Έχουμε, συνεπώς, αποφασίσει να στείλουμε μια εναλλακτική "τρόικα" στην Ελλάδα. Αυτή θα συμπεριλαμβάνει τρία υψηλού επιπέδου και έμπειρα μέλη της Ομάδας μας που θα βρουν πραγματικές εναλλακτικές λύσεις για τους ανθρώπους εκεί»
πρόσθεσε.

Αναφερόμενος τέλος στις νέες υποβαθμίσεις ευρωπαϊκών χωρών από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, ο κ. Σβόμποντα είπε ότι «έχει πλέον γίνει συνήθεια οι ευρωπαϊκές χώρες να υποβιβάζονται πάντα λίγο πριν τις συνεδριάσεις ή τις συζητήσεις του Συμβουλίου της Ε.Ε.. Πόσο καιρό λοιπόν θα πάρει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική της σκληρής λιτότητας που επιβάλλει δε λειτουργεί στην Ευρώπη;».


Λούκα Κατσέλη: Είναι αναγκαίο ένα Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης

«Η απόφαση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών να αποστείλουν στην Ελλάδα μια «εναλλακτική τρόικα» ώστε, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες και κοινωνικούς θεσμούς, να επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη που έχω κατ’ επανάληψη τονίσει δημόσια για ένα «Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Ελληνικής Οικονομίας» τονίζει η βουλευτής Λούκα Κατσέλη.
Οπως υποστηρίζει η κυρία Κατσέλη «Οι δηλώσεις τόσο του κ. Hannes Swoboda, επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και του κ. Francois Hollande υποψήφιου των Σοσιαλιστών στις γαλλικές Προεδρικές εκλογές,επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που εδώ και καιρό έχω δημόσια κάνει σε κάθε τόνο,ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο εντείνουν την ύφεση, διευρύνουν τα ελλείμματα, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή και αντιστρατεύονται την εξυπηρέτηση του χρέους ακόμα και μετά το PSI.
Αποδεικνύεται ότι το νέο Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος.
»Δεν αποτελούν μονόδρομο μέτρα και πολιτικές που ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και καθιστούν μη βιώσιμη τη διαχείριση του χρέους.
»Η Ελλάδα γίνεται σήμερα το«εργαστήρι» για την αποδόμηση και κατάρρευση του Ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και την παγίωση νεοφιλελεύθερων συνταγών που είναι ατελέσφορες και υπονομεύουν τη βιώσιμη Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Η στήριξη του μετώπου των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ανοίγει την προοπτική για τη διαπραγμάτευση βιώσιμων λύσεων τόσο για την Ελλάδα όσο και για το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...