Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Μπαράζ δηλώσεων Γερμανών αξιωματούχων για την Ελλάδα και τους χειρισμούς του Βερολίνου

English: Oskar Lafontaine speaking at an elect...
Oskar Lafontaine - Image via Wikipedia
Αιχμηρές δηλώσεις για την Ελλάδα, τους πολιτικούς της, αλλά και τους χειρισμούς του Βερολίνου κάνουν Γερμανοί αξιωματούχοι με φόντο την επικείμενη συμφωνία στο Eurogroup

Την άποψη ότι η Ελλάδα «ενίοτε δεν βρίσκεται στο επίπεδο που αντιστοιχεί σε μια ευρωπαϊκή χώρα» διατύπωσε ο Τόμας Στέφεν, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της Γερμανίας.

«Πιστεύω ότι μετά το 2010 έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος ή μάλλον ελάχιστη πρόοδος στην Ελλάδα» ως προς τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό και τις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί μια μάλλον ιδιάζουσα περίπτωση στην Ευρώπη.

Από την άλλη μεριά, ο Oskar Lafontaine του αριστερού κόμματος Die Linke, εξαπολύει επίθεση στη Μέρκελ, λέγοντας ότι ωθεί τους Έλληνες στην απόγνωση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» ο Λαφοντέν αμφιβάλλει, εάν η Ελλάδα έχει πλέον τη δύναμη να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

«Ευρω-ομόλογα έπρεπε να είχαν εκδοθεί ήδη πριν από χρόνια» υποστηρίζει.

«Με τον τρόπο αυτό θα διατηρούνταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και άλλων κρατών της Μεσογείου. Με το ένα πακέτο διάσωσης μετά το άλλο και ολοένα νέες εγγυήσεις δεν λύνεται το πρόβλημα.

» Οι Μέρκελ και Σαρκοζί διασώζουν έτσι μόνο τις τράπεζες και τους εκατομμυριούχους εις βάρος των φορολογουμενων.

» Η μοναδική διέξοδος είναι να υπάρξει δραστική επέμβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να αφαιρεθεί η ισχύς τους. Πέραν, αυτού, η ΕΚΤ πρέπει να χορηγήσει δάνεια απευθείας στα κράτη της Ευρωζώνης» καταλήγει.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...