Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Νικολόπουλος: Μαχαιριά η δήλωση Γιούνκερ σε Μέρκελ και Σαρκοζί

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη και στον δημοσιογράφο Π. Αθανασιάδη ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε :

«Με ρωτάτε κ. Αθανασιάδη πως σχολιάζω τις δηλώσεις Γιούνκερ.

‘’ Είμαστε πολύ μακριά από τον στόχο του 120% για το ελληνικό χρέος’’, δήλωσε ο κ. Γιούνκερ επιβεβαιώνοντας (ως το σχέδιο (PSI και νέα δανειακή σύμβαση) δεν βγαίνει!!!

Κατά την άποψη μου η δημόσια αυτή τοποθέτηση αποτελεί μία μεγάλη μαχαιριά στους Μέρκελ και Σαρκοζί, που από κοινού επεξεργάστηκαν και κατέληξαν στο συγκεκριμένο σχέδιο. Και δεν αποτελεί έκπληξη η διαπίστωση του κ. Γιούνκερ. Ήσαν πάρα πολλοί αυτοί που έλεγαν πως το «γερμανοτραφές» στην βάση του σχέδιο, δεν βγαίνει. Το έλεγαν πρωτίστως οι Γάλλοι, που κατηγορούσαν τον Σαρκοζί για τον ενδοτισμό του στο Βερολίνο. Το έλεγαν και πολλοί άλλοι ακόμη που ακόμα προβλέπουν πως με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατο να αποφύγει η Ελλάδα στάση πληρωμών, δηλαδή μία χρεοκοπία έστω και συντεταγμένη.”

Και συνέχισε τονίζοντας: «Πολλοί συμπολίτες , φίλοι, ψηφοφόροι ακόμη και παιδιά με ρωτούν : Γιατί ψηφίστηκε το σχέδιο από την Ελληνική Βουλή; Η απάντηση έχει δοθεί. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δινόταν η αφορμή να πετάξουν οι Ευρωπαίοι την χώρα μας στο περιθώριο και να την οδηγήσουν σε άτακτη χρεοκοπία.

Και επιμένουν: Ο Σαμαράς γιατί είπε το «ΝΑΙ»; Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι η στάση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ εκτός του ότι έδωσε χρόνο στην Ελλάδα και έκλεισε την «κερκόπορτα» μιας ασύντακτης χρεοκοπίας, στρατηγικά μπορεί να αποδειχθεί εθνικά…. αναζωογονητική, καθώς τώρα που αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια του σχεδίου, το πιο πιθανό είναι η αναπροσαρμογή του. Προς τρεις κυρίες κατευθύνσεις: Πρώτον ως προς την κατεύθυνση του «κουρέματος» του αποκαλούμενου και θεσμικό χρέους (δηλαδή των χρημάτων που μας έδωσαν τα κράτη) ή της έκδοσης ευρωομολόγων, δεύτερον ως προς την μείωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας και τρίτον ως προς την άμεση επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τώρα λοιπόν που ο πετσοκομμένος μισθός και η σύνταξη, αποδεικνύεται πως δεν φτάνουν για να αποτρέψουν μία ελληνική καθίζηση και την επαπειλούμενη καθίζηση πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όλοι μπορεί να αποδεχθούν τις προτάσεις Σαμαρά για αναπτυξιακά μέτρα. Οι επικείμενες εκλογές λοιπόν εφόσον με την ψήφο του Ελληνικού λαού βρουν τον Αντώνη Σαμαρά στο «τιμόνι» της χώρας, μπορεί να τον βρουν και να καθοδηγεί τις ευρωπαϊκές εξελίξεις με βάση το εξ αρχής σχέδιο του, σε μία Ευρώπη που το σχέδιο των «κεντρικών δυνάμεων» έχει ήδη αποτύχει. Μεγάλο το εγχείρημα μεγάλη και η προσπάθεια. Αξίζει όμως να γίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...