Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στο Eurogroup η ενεργοποίηση του νέου πακέτου

English: Jean-Claude Juncker at the EPP summit...
Image via Wikipedia
Στην έκτακτη σύγκληση του Eurogroup πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 1ης Μαρτίου θα εξεταστεί η εφαρμογή των μέτρων από την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει να ενεργοποιηθεί το πακέτο βοήθειας των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που συναντήθηκε την Παρασκευή με την Άγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο επικεφαλής του Eurogroup κάλεσαν για άλλη μία φορά την ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει τους αυστηρούς όρους του προγράμματος.

Την ίδια ώρα, ο Τσαρλς Νταλάρα από τη Σύνοδο της G20 στο Μεξικό εκτίμησε ότι η νέα συμφωνία θα βοηθήσει, εάν επιτύχει. «Εαν επιτύχει (το πρόγραμμα), θα πάρει ένα τεράστιο βάρος από την πλάτη της ελληνικής οικονομίας και εν συνεχεία χάρη στην ισχυρή στήριξη των χωρών μελών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στο δρόμο της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, της εξάλειψης της αβεβαιότητας, της επιστροφής στις αγορές και τελικά της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας», τόνισε ο επικεφαλής του IIF.

Από τη μεριά του, ο διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, θεωρεί ότι η νέα δανειακή σύμβαση αγοράζει χρόνο για την Ελλάδα. Παράλληλα, ο κ. Ζέλικ είπε ότι δεν πιστεύει πως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία χρειάζονται πακέτα διάσωσης για τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα.

Πρόοδο στην κρίση χρέους της ευρωζώνης βλέπει και ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως δήλωσε κατά τη συνάντηση του στον Λευκό Οίκο με την πρωθυπουργό της Δανίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...