Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μέρκελ: Η εξώθηση της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες

Angela Merkel, the Chancellor of Germany
Image via Wikipedia
H εξώθηση της Ελλάδας εκτός ευρώ θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως η ίδια «δεν θα συμμετάσχει σε εξώθηση της χώρας από την Ευρωζώνη».

Η κ. Μέρκελ απαντούσε σε ερώτηση Ελληνα μαθητή κατά τη διάρκεια συνάντησής της με νέους σε μουσείου του Βερολίνου.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ευθυγραμμίστηκε με την Ευρωπαία Επίτροπο Κρους, που δήλωσε σε συνέντευξή της στην ολλανδική εφημερίδα de Volkskrant ότι «δεν θα πεθάνει και κανείς» αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

«Όλη η υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι τόσο ισχυρή, που μπορεί να χειριστεί τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός Πρωθυπουργός. «Οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τα οποία έχουν δεσμευτεί, διαφορετικά δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε» πρόσθεσε.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αντέδρασε στις δηλώσεις της Επιτρόπου Κρους τονίζοντας ότι η θέση της Ελλάδας βρίσκεται εντός της ζώνης του ευρώ. «Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μεγαλύτερο από το κόστος της συνέχισης της στήριξης» της χώρας, σημείωσε ο Μπαρόζο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...