Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στο σημερινό Eurogroup η μεγάλη μάχη για την σωτηρία της Ελλάδας

Στις Βρυξέλλες στρέφεται το ενδιαφέρον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης καθώς στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, θα κριθεί η έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας ύψους 130 δισ. Ευρώ για την χώρα μας, με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να βρίσκεται εκτάκτως από αργά χθες το βράδυ εκεί, για να πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες επαφές με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο περιθώριο της συνεδρίασης.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να συμβάλει, ώστε οι τελικές διαπραγματεύσεις πριν δοθεί «πράσινο φως» για τη νέα δανειακή σύμβαση, να ολοκληρώθούν με θετική έκβαση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η παρουσία του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είναι αναγκαία, καθώς απαιτείται να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης και σε βάθος συνεννόησης και αλληλοενημέρωσης με τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνσης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Παράλληλα, μπορεί να χρειαστεί μια τελική συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης και του IIF ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους Γιούνκερ και Μπαρόζο.Δύο είναι τα ανοικτά ζητήματα που παραμένουν ακόμη, η βιωσιμότητας του χρέους και ο ειδικός λογαριασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...