Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: Να χρεωκοπήσει τώρα η Ελλάδα

Υπέρ της ελληνικής χρεωκοπίας τάσσεται στην ηλεκτρονική έκδοση του το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Στο άρθρο με τίτλο «Τερματίστε τη διάσωση φάρσα»...
ο Stefan Kaiser αναφέρεται στην αποτυχία του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

«Ήρθε η ώρα για μια πολιτική ομολογία: Η πρακτική του "καρότου και του μαστίγιου'' απέτυχε. Δεν έχει εφαρμογή η ιδέα ότι η χώρα θα απαλλαγεί από το βάρος του χρέους της με σκληρά προγράμματα λιτότητας και δεσμεύσεις για βοήθεια» γράφει ο αρθρογράφος του Spiegel.

Σύμφωνα με το άρθρο τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Γάλλος πρόεδρος γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και συνεχίζουν την ίδια πολιτικοί περισσότερο για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

Ο Stefan Kaiser αναφέρεται και στην πρόσφατη πρόταση για την επιβολή επιτρόπου στην Ελλάδα που ξεσήκωσε κατακραυγή και «δίκαια», όπως υποστηρίζει. Η ταπείνωση για τους Έλληνες θα ήταν μεγάλη σε μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τον αρθρογράφο και η Γερμανία θα είχε κάνει ένα ολόκληρο έθνος εχθρό της χωρίς να έχει κερδίσει τίποτα από αυτό.

Έτσι ο αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η πιο τίμια λύση θα ήταν η εθνική χρεωκοπία». Η πρόταση του Stefan Kaiser είναι η χρεωκοπία να γίνει μέσω κουρέματος που θα συμμετέχουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΚΤ και να συνδυαστεί με ένα «σχέδιο Μάρσαλ» προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη.

«Σε αντίθεση με ό, τι έχει συζητηθεί, αυτή η λύση θα άξιζε το όνομα της πραγματικής διάσωσης» καταλήγει ο αρθρογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...