Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Σβόμποντα: Η Ελλάδα εκβιάζεται από το ΔΝΤ και την ΕΕ

Hannes Swoboda, MdEP
Image via Wikipedia
Έντονη κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαική Ενωση, που «εκβιάζουν την Ελλάδα», ασκεί ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες Σβόμποντα, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ».

Σύμφωνα με τον κ. Σβόμποντα, «οι ειδικοί (σ.σ. του ΔΝΤ και της ΕΕ), οι οποίοι δεν έχουν να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι σε κανέναν, προτείνουν μέτρα που είναι αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά, ενισχύοντας την ύφεση και οξύνοντας τις κοινωνικές εντάσεις».

Ο ίδιος θεωρεί πως μόνον οι μειώσεις του κατώτερου μισθού δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, ενώ πιστεύει πως μια επιστροφή στη Δραχμή θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και για την ΕΕ.

Προειδοποιεί συγχρόνως, ότι το υψηλό χρέος θα εξακολουθούσε να παραμένει σε Ευρώ και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν θα μπορούσε πλέον να πληρώσει τίποτε, ενώ εκφράζει την ανησυχία πως ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες με χρέος θα ήταν μεγάλος.

Σημειώνει ακόμη με βεβαιότητα, ότι η ελληνική Βουλή θα υπερψηφίσει το «σκληρό πακέτο λιτότητας», όχι από πεποίθηση, όπως προσθέτει, αλλά διότι οτιδήποτε άλλο θα ήταν πολύ χειρότερο. Ο ίδιος υποστηρίζει τη δημιουργία μιας εταιρείας θεματοφυλάκων για τη δημόσια περιουσία στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβολή των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, καθώς τη στιγμή αυτή δεν έχουν νόημα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...