Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κομισιόν: Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα με τις εγγυήσεις

Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτρ...Image by Πρωθυπουργός της Ελλάδας via FlickrΒρυξέλλες
Να αποφύγουν τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ να ζητήσουν υπερβολικές εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας ζήτησε την Παρασκευή η Κομισιόν, με δήλωση του Αμαντέου Αλταφάζ, εκπροσώπου του αρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν.

Η συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας για το θέμα των εγγυήσεων εξετάζεται από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης, σε επίπεδο Συμβουλίου, προκειμένου να διερευνηθεί καταρχάς ότι αντανακλά το πνεύμα της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και επανέλαβε την ανάγκη ταχείας εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων προϋποθέσεων, όρων και υπερβολικών εγγυήσεων έναντι της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

«Θα πρέπει να αποφύγουμε το να υπάρξουν πολλές δεσμεύσεις, πολλές εξαρτήσεις από όρους, πολλές εγγυοδοσίες», δήλωσε .

Ενδιαφέρον δε έχει η επισήμανση του Αλταφάζ ότι ανάλογα αιτήματα με αυτά της Φινλανδίας για εγγυήσεις δεν έχουν διατυπωθεί επισήμως από άλλες χώρες.

Χωρίς να υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες, πρόσθεσε, στόχος είναι όλες οι πτυχές της συμφωνίας της Συνόδου να έχουν αποσαφηνιστεί έως το τέλος Αυγούστου , υπενθυμίζοντας τον πανικό που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στις αγορές.

«Η Κομισιόν θέλει να επαναλάβει την σημασία της ταχείας και απόλυτης εφαρμογής όλων των αποφάσεων που ελήφθησαν σε αυτή την Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου», τόνισε ο Αλταφάζ.

Βεβαίως ο κ. Αλταφάζ τόνισε ότι στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου αναφέρεται ότι «όπου χρειάζεται» θα υπάρξουν συμφωνίες για την παροχή εγγυήσεων.

«Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα αυτής της διμερούς διαπραγμάτευσης μεταξύ Φινλανδίας και Ελλάδας [...] Οι συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη και για αυτό το λόγο δεν έχουμε κανένα άλλο σχόλιο σε αυτό το στάδιο, αλλά το ζήτημα είναι ήδη υπό εξέταση»
, είπε.
tovima.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...