Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Στις 24 Αυγούστου τα μέτρα για μείωση του ελλείμματος στη Γαλλία


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη συνάντηση στη Γαλλία, με θέμα την οικονομία της χώρας, εν μέσω μιας εκρηκτικής κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στις 24 Αυγούστου θα ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση τις οριστικές προτάσεις της, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη κυβερνητικής σύσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του προϋπολογισμού του 2012 με τη συμμετοχή του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν και της υπουργού αρμόδιας για τον Προϋπολογισμό Βαλερί Πεκρές.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Γάλλος πρόεδρος, ο κ. Μπαρουέν δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά για την ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης θα λάβουν υπ' όψιν την παγκόσμια αβεβαιότητα και την απόφαση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Να αναφέρουμε τέλος ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, που ανέρχεται στο 5,7% του ΑΕΠ, σε 4,6% το επόμενο έτος και σε 3% το 2013.

“Συναγερμός στη Γαλλία” - Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Σαρκοζί για την οικονομία…

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία για την οικονομική κατάσταση της χώρας ,την ώρα που η κρίση χρέους εξαπλώνεται στην Ε.Ε. και οι παγκόσμιες αγορές, παρά τη σημερινή αντίδραση, εξακολουθούν να βρίσκονται στο ΣΟΚ της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας, από την S&P.

Έκτακτη, διευρυμένη σύσκεψη για την οικονομία έχει συγκαλέσει για σήμερα, Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των αγορών και επίδειξης ετοιμότητας για τη γαλλική οικονομία. Σημειώνεται ότι σύσκεψη αρχίζει αυτή τη στιγμή (11:00 ώρα Ελλάδος), ενώ θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, καθώς και κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Εξωτερικών Αλάν Ζιπέ, Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν και η υπουργός Προυπολογισμού Βαλερί Πρεκρέσε αλλά και ο κεντρικός τραπεζίτης Κριστιάν Νουαγιέ.

Μάλιστα, πρέπει να αναφέρουμε ότι η σύσκεψη διεξάγεται και στη σκιά των χθεσινών αρνητικών στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία, η οποία και υποχώρησε (τον Ιούνιο) κατά 1,6% σε σχέση με το Μάιο, όταν είχε σημειωθεί άνοδος κατά 1,9%, αν και η επίδοση ήταν ελαφρώς καλύτερη αυτής των αναλυτών, για μείωση 2,7%.

Παράλληλα, ανησυχία κυριαρχεί πάντα στο Παρίσι και για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Γαλλικής οικονομίας, από τον οίκο S&P, ο οποίος αν και τονίζει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην παρούσα χρονική στιγμή, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η S&P ανέφερε ότι η πρωτοκαθεδρία της Γαλλίας θα τεθεί μακροπρόθεσμα σε κίνδυνο. Κάλεσε μάλιστα τη κυβέρνηση των Παρισίων να περικόψει δαπάνες κυρίως στον τομέα υγείας και στις συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...