Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Σταθερό «όχι» Μέρκελ στο ευρωομόλογο

This image shows Angela Merkel who is the Chan...Image via WikipediaΤη θέση της κατά του ευρωομολόγου επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, επιμένοντας πως δεν θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης.

Σημείωσε επίσης για άλλη μία φορά πως τα ευρωομόλογα δεν δίνουν κανένα κίνητρο για δημοσιονομική σταθεροποίηση και μεταρρυθμίσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε επίσης πως ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να προχωρήσουν σε επιπλέον επίπονες μεταρρυθμίσεις, που, όπως τόνισε, δεν γίνεται να καθυστερήσουν. Επανέλαβε και το αίτημα της να υιοθετήσουν τα κράτη της ευρωζώνης συνταγματικό «φρένο χρέους».

Πρόσθεσε επίσης πως οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης δεν πρέπει να κάνουν μονομερή βήματα, αναφερόμενη προφανώς στη στάση της Φινλανδίας έναντι της Ελλάδας για τις εγγυήσεις.

Παράλληλα, ο Γερμανός Πρόεδρος Christian Wulff άσκησε δριμεία κριτική στις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Η ΕΚΤ έχει υπερβεί τις αρμοδιότητές της, υποστήριξε ο Wulff σε συνέδριο οικονομολόγων κατόχων του Βραβείου Νόμπελ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...