Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

G7: Υπέρ περιορισμού στις ανοικτές πωλήσεις ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ ...ενός περιορισμού... στις ανοικτές πωλήσεις σε όλες τις χώρες της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, προχωρώντας ακόμη πιο μακριά σε σχέση με τον συνάδελφό του στο υπουργείο Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που ζητεί μια συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση.

«Είναι καλό και ορθό και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είχαν απαγορεύσει τώρα τις ανοικτές πωλήσεις», τόνισε ο υπουργός στο κυριακάτικο έντυπο Welt am Sonntag. «Ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται οι άκρως κερδοσκοπικές χρηματοπιστωτικές συναλλαγές να απαγορευτούν όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στο επίπεδο των κρατών της G7», πρόσθεσε τονίζοντας ότι «το θέμα πρέπει να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της προσεχούς διάσκεψης της G7» .

Στη G7 μετέχουν εκτός από τη Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία. Η Βρετανία έχει ήδη κάνει γνωστό ότι δεν προτίθεται να θέσει περιορισμούς στον τομέα αυτό.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είναι υπέρ της πλήρους απαγόρευσης της λεγόμενης πρακτικής των «ανοικτών πωλήσεων» σε όλη την Ευρώπη. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της πανευρωπαϊκής απαγόρευσης της πρακτικής αυτής και εξέφρασε ικανοποίηση για τις αποφάσεις προ την κατεύθυνση αυτή που έλαβαν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...