Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Υπέρ της μεγαλύτερης οικονομικής ολοκλήρωσης στην ευρωζώνη η Λισαβόνα

Υπέρ μίας μεγαλύτερης οικονομικής ολοκλήρωσης στην ευρωζώνη τάχθηκε η Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, χαιρετίζοντας τις προτάσεις που έγιναν μετά το πέρας της γαλλογερμανικής συνόδου κορυφής της Τρίτης.

Η Πορτογαλία «διατηρεί μία θετική στάση απέναντι σε μία μεγαλύτερη οικονομική ολοκλήρωση στον ευρωπαϊκό χώρο», ανακοίνωσε το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Πάουλου Πόρτας. «Η ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης συνάδει με τη νομισματική ένωση την οποία βιώνουμε ώστε να υπάρξει περισσότερη σταθερότητα και συνοχή», προσθέτει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Λισαβόνα «υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα που επέδειξαν η Γαλλία και η Γερμανία και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις προτάσεις που έγιναν μετά το πέρας της γαλλογερμανικής συνόδου κορυφής». Όσον αφορά την υιοθέτηση από όλες τις χώρες της ευρωζώνης του «χρυσού κανόνα» για την ισορροπία του ισολογισμού των ετήσιων προϋπολογισμών στα συντάγματά τους, το υπουργείο υπενθύμισε ότι «το πρόγραμμα της πορτογαλικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο σε σχέση με τη μείωση του ελλείμματος και την αντιστροφή της τροχιάς του χρέους».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας επισημαίνει άλλωστε ότι βάσει της συμφωνίας που έκανε ο συνασπισμός των δύο κομμάτων της πορτογαλικής δεξιάς μετά τις εκλογές του Ιουνίου «περιλαμβάνει το άνοιγμα μίας συνταγματικής συζήτησης για τα όρια» του ελλείμματος και το χρέους. «Η Πορτογαλία παρακολούθησε επίσης με ενδιαφέρον τις δηλώσεις για την ενδεχόμενη επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές», όπως επισημαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...