Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η κυπριακή οικονομία έχει «υγιείς και γερές βάσεις» δηλώνει ο Όλι Ρεν

Η κυπριακή οικονομία έχει «υγιείς και γερές βάσεις» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, αλλά παρατήρησε ότι...
υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση.

Προειδοποίησε τη νέα κυβέρνηση της Κύπρου να λάβει μέτρα για μείωση του ελλείμματος μέχρι το 2012 και να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το European Voice, ο κ. Ρεν σε δηλώσεις του την Παρασκευή είπε ότι είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στο σύστημα υγείας και να μειωθούν οι δαπάνες.

Παράλληλα, απέρριψε τη θέση ότι η οικονομία της Κύπρου είναι υπερβολικά εκτεθειμένη στην Ελλάδα.

«Η Κύπρος έχει γενικά γερές βάσεις», είπε και πρόσθεσε ότι ενώ ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου είναι μεγάλος σε σχέση με την οικονομία της χώρας, οι κυπριακές τράπεζες τυγχάνουν καλής εποπτείας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας θα έχει διαχειρίσιμες επιδράσεις στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι οι τράπεζες έχουν ικανοποιητικά κεφαλαιουχικά αποθέματα για να απορροφήσουν οποιεσδήποτε απώλειες, ενώ οι επιπτώσεις πάνω στις θυγατρικές ελληνικές τράπεζες στην Κύπρο έχουν προβλεφθεί στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

* Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο υπουργό Οικονομικών, Κίκη Καζαμία, κατά την οποία συζήτησαν την ανάγκη όπως η νέα κυβέρνηση λάβει άμεσα μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...