Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Για τα τέλη Σεπτεμβρίου η Κύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας από τη Γερμανία


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Γερμανία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει στις 23 Σεπτεμβρίου τη νομοθετική διαδικασία για την... κύρωση του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας του ευρώ (ΕSM).
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα. οι σχετικές ρυθμίσεις και ο νόμος θα τεθεί προς ψήφιση στην Ομοσπονδιακή Βουλή Bundestag στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ σημειώνεται στο δημοσίευμα, ότι η ηγεσία του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι στην ψηφοφορία αυτή θα διασφαλιστεί η πλειοψηφία της συμπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η FAZ γράφει ότι “παρά την αβεβαιότητα για τη συναίνεση των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, η ηγεσία του εκφράζει την αισιοδοξία ότι η σχετική πρόταση νόμου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης θα γίνει στο τέλος αποδεκτή”.

Στα τέλη του τρέχοντος μηνός θα συνεδριάσουν, κεκλεισμένων των θυρών, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων, προκειμένου να προετοιμάσουν την σχετική πρόταση νόμου.

Επίσης, τo δημοσίευμα αναφέρει ότι «εκκρεμούν λεπτομέρειες του νόμου για το ευρώ, που θα οριστικοποιηθούν σε περαιτέρω συσκέψεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων» και οι οποίες θα συζητηθούν στη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Νικολά Σαρκοζί, την επόμενη Τρίτη στο Παρίσι.

Τέλος, το άρθρο αναφέρει ότι ο “νόμος για το ευρώ’ θα ψηφιστεί από τα δύο νομοθετικά σώματα της Γερμανίας, Bundestag και Bundesrat στις 23 Σεπτεμβρίου, μία μόλις ημέρα μετά από την ομιλία που θα εκφωνήσει ο Πάπας Βενέδικτος Ι Στ', με θέμα που θα σχετίζεται με την ευρωπαϊκή πολιτική.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...