Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Σόιμπλε: Ο Σαμαράς κάνει «ηράκλειες» προσπάθειες να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

Υπέρ της εφαρμογής όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι σημαντικό για να επιστρέψει η χώρα μας στις αγορές.

Ο Βόλφγκανφκ Σόιμπλε, μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro, έκανε λόγο για «ηράκλεια» προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ενώ πρόσθεσε πως η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας για να την στηρίξει.

«Για λόγους εσωτερικής πολιτικής οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν καθυστερήσει. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες της για ποιους λόγους πρέπει αυτές να εφαρμοστούν» είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε επίσης πως η οικονομική κρίση της Ευρωζώνης, αποτελεί την ιστορική ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης της ίδιας για να ενισχυθεί. «Ο Χέλμουτ Κολ και ο Φρανσουά Μιτεράν εργάστηκαν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τώρα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να κάνουν τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω δημοσιονομική και οικονομική ολοκλήρωση της Ευρώπης» ανέφερε στην γαλλική εφημερίδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...