Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Πρόταση της Κομισιόν για αυστηρότερους ελέγχους σε αυτοκίνητα και δίκυκλα

Την καθιέρωση αυστηρότερων και συχνότερων τεχνικών ελέγχων στα αυτοκίνητα, καθώς και την επέκτασή τους στα δίκυκλα και μοτοποδήλατα, πρότεινε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επισημαίνει ότι πέντε άτομα πεθαίνουν κάθε ημέρα σε τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη λόγω τεχνικών αστοχιών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα τεχνικά ελαττώματα και οι βλάβες ευθύνονται για το 6% των ατυχημάτων με αυτοκίνητα, δηλαδή για 2.000 νεκρούς και πολύ περισσότερους τραυματίες κάθε χρόνο. Το 8% των με δίκυκλα συνδέεται επίσης με τεχνικά ελαττώματα.

Πρόσφατες μελέτες στη Βρετανία δείχνουν ότι ως και 10% των αυτοκινήτων κάποια στιγμή παρουσιάζουν ελάττωμα, λόγω του οποίου ενδέχεται να μην περάσουν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο. Επίσης, πολλές βλάβες με σοβαρές συνέπειες στην ασφάλεια (όπως στο σύστημα ABS και στον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας) δεν ελέγχονται σήμερα με τους ισχύοντες κανόνες.

Τα υφιστάμενα πρότυπα για τους τεχνικούς ελέγχους χρονολογούνται από το 1977, όταν η τεχνολογία των οχημάτων αλλά και η συμπεριφορά των οδηγών ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με σήμερα.

Οι νέες προτάσεις έχουν στόχο να σώζονται περισσότερες από 1.200 ζωές ετησίως και να αποφεύγονται περισσότερα από 36.000 ατυχήματα λόγω τεχνικής αστοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...