Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Φέκτερ: Να μην γίνουν βεβιασμένες ενέργειες για την Ελλάδα

Δεν πρέπει να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις σχετικά με την Ελλάδα αλλά να εκτιμηθούν πρώτα τα στοιχεία, τόνισε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε δηλώσεις της... από τις Βρυξέλλες, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Φέκτερ είπε ότι θα πρέπει να αναλυθεί η συνολική κατάσταση στην Ελλάδα και να διαπιστωθεί ποιες παραλείψεις έχουν προκύψει στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και, εκεί, όπως τόνισε «θα πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές».

Αναφερόμενη στην απαίτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για περιορισμούς στα «μπόνους» τραπεζιτών, επισήμανε ότι, στο μνημόνιο για την Ελλάδα, έχει προβλεφθεί πως η παροχή «μπόνους» δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση.

Ως προς τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την παράταση της θητείας του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισήμανε πως ο ίδιος θα πρέπει να αποφασίσει για τη διάρκεια της παραμονής του. Άσκησε, παράλληλα, κριτική στη γαλλογερμανική πρόταση για την εκ περιτροπής κάλυψη της θέσης, αναφέροντας πως, με την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ουσιαστικά αυτή η αρχή καταργήθηκε και μια επαναφορά της συνιστά οπισθοδρόμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...