Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δυσαρεστημένη η Αθήνα με τον Κάμερον που θέλει να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Αθήνα για τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε χαρακτηριστικά πως η χώρα του θα κλείσει τα σύνορά της για τους Έλληνες, εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος απηύθυνε πρόσκληση στον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα, και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, κάλεσε τον Ντέιβιντ Κάμερον να ανακαλέσει ή να διασκευάσει τις δηλώσεις του αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ, ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ενότητα και την ευστάθεια της Ευρωζώνης, ώστε να απειλεί με αστυνομικά μέτρα που παραβιάζουν όλες τις αρχές, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου. Θα ήταν προτιμότερο αν ο Βρετανός Πρωθυπουργός, αντί να κάνει προσβλητικά σχόλια ή σχόλια που δημιουργούν τεχνητή νευρικότητα στις αγορές, έδινε περισσότερες εξηγήσεις για τις πληροφορίες περί χειραγώγησης του βασικού επιτοκίου (LIBOR) και αν φρόντιζε για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας του, που θέλει, παρότι εκτός Ευρωζώνης, να είναι το χρηματοοικονομικό κέντρο και της Ευρωζώνης!».

«Από νομικής άποψης, εάν υπάρξουν σημαντικές πιέσεις και εντάσεις, είναι πιθανό να λάβουμε μέτρα για να περιορίσουμε το μεταναστευτικό ρεύμα, αλλά προφανώς ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο» είχει πει ο ο Βρετανός πρωθυπουργός την Τρίτη ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...