Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ρουμάνος ευρωβουλευτής έκλεψε 430.000 από τον προϋπολογισμό της Ευρώπης

Ο Σεβερίν είναι εγγεγραμμένος ως ανεξάρτητος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφού υπήρξε για χρόνια μέλος των Σοσιαλδημοκρατών.


Η ρουμανική εθνική εισαγγελία κατά της διαφθοράς (DNA) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει δίωξη εναντίον ενός ρουμάνου ευρωβουλευτή, του Άντριαν Σεβερίν, για πλαστογράφηση και χρήση πλαστών εγγράφων από την οποία προκλήθηκε ζημιά περισσοτέρων από 430.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ξεκίνησε ποινική διαδικασία (εναντίον του Σεβερίν) για πλαστογράφηση και χρήση πλαστών εγγράφων που είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη απόκτηση πόρων του γενικού προϋπολογισμού των ευρωπαϊκών κοινοτήτων με σοβαρές επιπτώσεις» μεταξύ του 2007 και του 2010, επισημαίνει η DNA σε ανακοίνωσή της.

Ο Σεβερίν κατηγορείται ότι υπέγραψε ψεύτικα συμβόλαια με ρουμανικές συμβουλευτικές εταιρείες επιτρέποντας «σε οικείους τους να λάβουν παράνομα το ποσό των 436.663 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αποπέμφθηκε όμως από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών όταν κατηγορήθηκε μαζί με τον σλοβένο ευρωβουλευτή Ζόραν Τάλερ και τον αυστριακό Ερνστ Στράσερ ότι δέχτηκαν ποσά ύψους 100.000 ευρώ προκειμένου να ενεργήσουν ώστε να γίνουν πιο «μετριοπαθείς» νομοθετικές προτάσεις για τη ρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα, σύμφωνα με την περσινή αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδα Sunday Times.

Έπειτα από αυτή την υπόθεση η DNA είχε απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του Σεβερίν για «αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγματος».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...