Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Χ. Φίσερ: «Καλύτερη λύση» η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάσσεται εκ νέου ο ομοσπονδιακός της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, τονίζοντας ότι αυτή θα ήταν «η οικονομικά και πολιτικά καλύτερη λύση».
Σε συνέντευξή του  στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», ο Φίσερ διευκρινίζει πως οικονομικά καλύτερη λύση σημαίνει «φθηνότερη», ενώ η πολιτικά καλύτερη λύση σημαίνει «η σταθερότερη και λιγότερο επικίνδυνη λύση».
Όπως σημειώνει, στις νέες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν είναι δυνατός ένας δρόμος για την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην Ευρωζώνη.
Ο ίδιος θεωρεί, στη βάση και όλων όσα λέγονται από τους ειδικούς, ότι μια εγκατάλειψη της Ευρωζώνης θα ήταν, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη και άρα και για την Αυστρία, «η χειρότερη, η ακριβότερη και η επικινδυνότερη λύση».
Υπενθυμίζεται, πως ο Αυστριακός πρόεδρος, μετά τις συνομιλίες του την περασμένη Δευτέρα στη Βιέννη, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, είχε ζητήσει να σταματήσουν οι επιπόλαιες εκτιμήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ζητώντας να λυθούν τα προβλήματα και να διατηρηθεί η Ευρωζώνη ακέραιη, ο Χάιντς Φίσερ είχε χαρακτηρίσει ως επιπόλαιο και λάθος να γίνονται προγνώσεις ως προς μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και για το κατά πόσον θα μπορέσουν να την αντέξουν οι ευρωπαικές οικονομίες, ενώ είχε εκφράσει συγχρόνως τη «μεγάλη εκτίμησή» του προς την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, που, όπως σημείωσε, είναι ισότιμοι με τους πολίτες των άλλων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...