Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

G20: Θετικές αντιδράσεις για την απόσυρση του δημοψηφίσματος

45th Munich Security Conference 2009: Dr. Ange...Image via WikipediaΟι ηγέτες της G20, που πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, σύνοδο στις Κάννες, χειροκρότησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, όταν δήλωσε, σύμφωνα με την εικόνα που μεταδιδόταν από την τηλεόραση, τη δέσμευσή του για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο κατά της κρίσης, σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τις πλουσιότερες και τις αναδυόμενες χώρες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Α. Μέρκελ: «Για μας, οι πράξεις είναι που μετράνε»

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε από τις Κάννες ότι περιμένει από την Ελλάδα πράξεις και όχι ανακοινώσεις, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που αναφέρθηκε σε μια πιθανή εγκατάλειψη του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματός του.

«Για μας, οι πράξεις είναι που μετράνε», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.

«Το σημαντικό είναι, να υπάρχει ένα γρήγορο 'ναι' για τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου», όταν η ζώνη του ευρώ υιοθέτησε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, πρόσθεσε.

«Αυτό που είπαμε χθες το βράδυ εξακολουθεί να είναι επίκαιρο: η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί εάν δεν εγκρίνει» το ευρωπαϊκό σχέδιο, προειδοποίησε η καγκελάριος Μέρκελ.

Ν. Σαρκοζί: «Υπήρξε συνειδητοποίηση»

«Το μήνυμα που διαβίβασαν χθες το βράδυ η Γερμανία και η Γαλλία στην Ελλάδα για το σχέδιό της για τη διενέργεια δημοψηφίσματος επέτρεψε να υπάρξει μια συνειδητοποίηση, η οποία, αν επιβεβαιωθεί, θα τη χαιρετίσει όλος ο κόσμος», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

Παράλληλα, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος έχει ελληνικές ρίζες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Κάννες.

«Οι Έλληνες απελευθερώθηκαν από τη δικτατορία μόνοι τους. Τους θαυμάζω τους Έλληνες και την Ελλάδα, έχω μακρινούς οικογενειακούς δεσμούς» με τη χώρα αυτή, σημείωσε ο Σαρκοζί.

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να παρεμβληθούμε στην ελληνική πολιτική ζωή», όμως «η δράση μας για την υπεράσπιση του ευρώ και της Ευρώπης είναι καθήκον μας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, «οι χώρες κυβερνώνται ελεύθερα, όμως το ευρώ και η Ευρώπη είναι η κληρονομιά μας». Σημειώνεται ότι ο παππούς του Σαρκοζί από την πλευρά της μητέρας του ήταν Έλληνας της Θεσσαλονίκης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...