Σε συνέντευξή του στο βρετανικό κανάλι Channel 4 ο επικεφαλής του IIF ξεκαθάρισε πως «το κόστος για την Ελλάδα, το κόστος για την Ευρώπη και το κόστος για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία μπορεί ακόμα να είναι τόσο μεγάλο ώστε να κάνει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολιτικούς να σταθούν λίγο πριν τραβήξουν τη σκανδάλη μιας ελληνικής εξόδου». Και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους όσοι πιστεύουν πως οι επιπτώσεις από μια χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι διαχειρίσιμες, ουσιαστικά καλώντας τους Ευρωπαίους να αναθεωρήσουν τη στρατηγική που ακολουθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης: «Μια έξοδος της Ελλάδας είναι τόσο απίθανο να διαχειριστεί σωστά, που θα αποτελέσει απειλή για τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, αλλά κυρίως για την παγκόσμια οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Dallara.
Παρόμοιο προβληματισμό εξέφρασε και ο απερχόμενος Γάλλος υπουργός Οικονομικών Francois Baroin. Ο οποίος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τόνισε ότι «εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, θα κοστίσει στη Γαλλία περίπου 50 δισ. ευρώ καθαρά κεφάλαια σε χαμένα δάνεια». Για να συμπληρώσει ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει προσπάθειες. Εάν δεν θέλει να το κάνει αυτό, εάν δεν υπάρχει κυβέρνηση και συνεχιστεί η αστάθεια, το ερώτημα της εξόδου από την ευρωζώνη θα γίνει περισσότερο ευαίσθητο»…
Τέλος, στον όλο προβληματισμό για την υπόθεση προστέθηκε και ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Jun Azumi. Ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο της δημοσιονομικής μεταρρύθμισης στην οποία έχει συμφωνήσει, προκειμένου να συνεχίσει να δέχεται βοήθεια από το ΔΝΤ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Περιμένουμε τα σχόλιά σας !