Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μάρτιν Σουλτς: "Η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός"

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, αν το σύμφωνο σταθερότητας συνοδευόταν με μια βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης, το ελληνικό κοινοβούλιο θα στήριζε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός και ζήτησε να ολοκληρωθεί το δημοσιονομικό σύμφωνο με «μια βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης».

«Έχουμε επιτακτική ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης προς τις μελλοντικές γενιές», αλλά «η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να δούμε από την πλευρά των εσόδων και όχι μόνο να κόβουμε τις δημοσιονομικές δαπάνες», είπε ο κ. Σουλτς, σημειώνοντας πως ο έλεγχος των ελλειμμάτων, ελαφραίνοντας την εξυπηρέτηση του χρέους, θα μπορούσε να δώσει περιθώρια ελιγμού στις διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να προωθήσουν μεγάλες επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...