Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κομισιόν: Δεν είναι δυνατή η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δεν υπάρχει πιθανότητα να ανακεφαλαιοποιηθούν απευθείας οι ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ΕSM) με τα σημερινά δεδομένα, είπε η Κομισιόν την Πέμπτη.

«Με τα υφιστάμενα εργαλεία του ESM, εάν τεθεί σε ισχύ ως έχει, δεν καλύπτουμε την πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με απευθείας ενέσεις ρευστότητας από το ESM», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ.

Τα σχόλια φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με το έγγραφο της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, στο οποίο αναφέρεται πως «θα μπορούσε να προβλεφθεί» η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.

Πάντως, τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, υποστήριξαν την ιδέα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ευρωζώνης και τη βελτίωση της εποπτείας χρειάζεται ένας αξιόπιστος μηχανισμός ώστε να αντιμετωπισθούν οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...