Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μπαρνιέ: "Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα χρησιμοποιείται μονάχα όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα"



«Πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της τράπεζας, έπειτα οι επενδυτές, άρα και οι ομολογιούχοι. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, θα χρησιμοποιούνται... οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Στην συνέχεια, τα κεφάλαια θα προέρχονται από τα μελλοντικά εθνικά ταμεία εξυγίανσης των τραπεζών, στα οποία θα συνεισφέρουν όλες οι τράπεζες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επίτροπος για την εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ σε συνέντευξή του στην «Sueddeutsche Zeitung».

Επιπλέον, συνέχισε διευκρινίζοντας πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα χρησιμοποιείται μονάχα όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα.

Σύμφωνα με την «Sueddeutsche Zeitung», ο επίτροπος παρουσιάζοντας χθες τη πρόταση του,στο πλαίσιο τουάτυπου Συμβουλίου των 27 υπουργών Οικονομικών που έγινε στο Δουβλίνο,ζήτησε την έγκρισή της το συντομότερο δυνατό καθώς και την εφαρμογή της με εναρκτήριο έτος το 2015 αντί του 2018,που ήταν τοαρχικό σχέδιο.

Κλείνοντας αναφέρει το εξής:

«Η σπουδή είναι αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα των επενδυτών» σημειώνοντας πως αυτή η αβεβαιότητα προκλήθηκε με τη περίπτωση της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...