Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης

English: This image shows Jean-Claude Juncker,...
Image via Wikipedia
Μετά το πράσινο φως του Eurogroup για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, αύριο αναμένεται να συγκληθεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου να αποφασίσει τη συνολική εκταμίευση ύψους 8 δισ. ευρώ.

«Η εκταμίευση θα γίνει μόλις ανάψει το πράσινο φως το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και τα κεφάλαια αναμένεται να είναι διαθέσιμα στα κρατικά ταμεία στα μέσα Δεκεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας που αναμένεται να γίνουν στην Αθήνα έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Ο Τζέρι Ράις, υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε δήλωσε πως το Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συγκληθεί στις 5 Δεκεμβρίου για να αποφασίσει για τη χορήγηση της έκτης δόσης στο πλαίσιο της πέμπτης έκθεσης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος, που έχει ήδη συνταχθεί από τα στελέχη του Ταμείου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...