Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Οξυνση των διαλυτικών τάσεων της ΕΕ «βλέπει» η ΔΗΜΑΡ

Την ανησυχία της ότι εάν στη σύνοδο κορυφής ληφθεί απόφαση με βάση τις κατευθύνσεις του γαλλογερμανικού άξονα, «οι φυγόκεντρες και διαλυτικές τάσεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος θα οξυνθούν επικίνδυνα» εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά.
«Η επιμονή στο "χρυσό κανόνα" δημοσιονομικής πειθαρχίας και των αυτόματων ποινών, καθώς και ο αποκλεισμός της έκδοσης ευρωομολόγου, αποτελούν επιλογές εντελώς αναντίστοιχες της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και της επερχόμενης ύφεσης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
«H απειλή της S&P και για τις έξι χώρες με κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης αποδεικνύει ότι οι αγορές έχουν αποθρασυνθεί», συμπληρώνει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει τέλος ότι «η κατάσταση αυτή θα δυσχεραίνει όσο δεν θα προωθείται ισχυρή συνολική ευρωπαϊκή λύση που θα περιλαμβάνει την ουσιαστική ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην κατεύθυνση της άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου, της εκτύπωσης ευρώ, της συγκρότησης μηχανισμού κοινής αντιμετώπισης μέρους του χρέους των κρατών μελών».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...