Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σόιμπλε: H Eυρώπη θα βγει ισχυρότερη από την κρίση

Wolfgang Schäuble
Image by Medienmagazin pro via Flickr
Την πεποίθησή του ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από την κρίση που διέρχεται τώρα η νομισματική ένωση επαναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του στο ευρώ.

Η Ευρώπη πάντα έβγαινε πιο δυνατή από τις κρίσεις, επισημαίνει ο Σόιμπλε σε άρθρο του στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus, στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Χαρακτηρίζει σταθερό νόμισμα το ευρώ και επισημαίνει ότι για τα τρέχοντα προβλήματα δεν ευθύνεται το ενιαίο νόμισμα αλλά το υπερβολικό χρέος και η χαμηλή ανταγωνιστικότητα ορισμένων κρατών.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε σήμερα ότι το ευρώ είναι σε καλύτερη θέση μετά τη συνθήκη για βαθύτερη οικονομική ενοποίηση. Σε ερώτηση του BBC, αν το ευρώ είναι ασφαλέστερο απ' ό,τι πριν από 48 ώρες, ο Όσμπορν απάντησε: «Νομίζω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ό, τι ήταν επειδή τώρα θα συντονίσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές τους με τον τρόπο που πιθανώς ήταν αναγκαίος... Αλλά είναι μια αναγκαία αλλά όχι επαρκής προϋπόθεση για να κάνουν το ευρώ να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά».

Ο Όσμπορν επανέλαβε επίσης την άποψη του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ότι η Βρετανία είχε δίκιο να επιλέξει να εξαιρεθεί από το σχέδιο για μια δημοσιονομική ένωση την Παρασκευή, επειδή δεν ήταν προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αν είχαμε υπογράψει αυτή τη συνθήκη...τότε θα είχαμε βρει την πλήρη ισχύ των ευρωπαϊκών συνθηκών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλους αυτούς τους θεσμούς που εφαρμόζουν τις εν λόγω Συνθήκες, χρησιμοποιώντας αυτή την ευκαιρία για να υπονομεύσουν τα συμφέροντα της Βρετανίας, να υπονομεύσουν την ενιαία αγορά. Δεν ήμασταν έτοιμοι να το αφήσουμε αυτό να συμβεί», τόνισε ο Οσμπορν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...