Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Για την Κοινή Γεωργική Πολιτική Συζητούν στην Ορμύλια

Στην Ορμύλια Χαλκιδικής συζητούν την Τρίτη, 3 Ιαν 2012, στις 18.00, στην αίθουσα του Δημαρχείου με θέμα την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020, μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, με κεντρικό εισηγητή τον κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη, συνεργάτη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.
Στον άλλο αρχαίο πολιτισμό, τον κινέζικο, λένε: Αν ενδιαφέρεσαι για έναν χρόνο φύτεψε στάρι, Αν ενδιαφέρεσαι για δέκα χρόνια φύτεψε δέντρα. Και αν ενδιαφέρεσαι για το μέλλον φρόντισε τους νέους. Τα στάρια και οι ελιές έχουν έναν ορίζοντα 10ετίας. Η Κοινή Γεωργική Πολιτική θα έχει επίδραση στους νέους αγρότες και στο μέλλον του αγροτικού κόσμου, και θα χαρακτηρίσει ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο για πολλά χρόνια.
Οι νομοθετικές  προτάσεις της Ευρ. Επιτροπής  της 12-10-2011, για την ΚΓΠ 2014-2020, θα γίνουν αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο με την συναπόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει περίπου το φθινόπωρο του 2012. Όσοι θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό κόσμο έχουν την μοναδική ευκαιρία, στα πλαίσια της σύγχρονης πραγματικότητας, να συναντηθούν, να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να προσπαθήσουν να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις από σήμερα και μέχρι το φθινόπωρο 2012. Αυτές οι αποφάσεις θα επηρεάσουν τον αγροτικό κόσμο για αρκετά χρόνια, ίσως και δεκαετίες.
Είναι μοναδική ευκαιρία σε διαδικασίες συνεκτίμησης και χωρίς κομματικές επιρροές, οι παλαιότεροι α προσφέρουν την  εμπειρία τους και να δώσουν την ευκαιρία στους νεότερους να διαμορφώσουν οι ίδιοι κάποια στοιχεία από τις επιθυμίες τους για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, στον οποίο θα ζήσουν.
Οι Νέοι Αγρότες  έχουν όσα θέματα απασχολούν όλους  τους αγρότες της Ελλάδας και  επί πλέον: Προσπαθούν να επιλέξουν τον τομέα του αγροτικού επαγγέλματος στο οποίο θα εξειδικευτούν. Αγωνίζονται να ενταχθούν στην αγροτική κοινωνία που τους περιβάλλει. Πρέπει να κάνουν το σπίτι τους και την οικογένειά τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και Έχουν να σταθεροποιήσουν την επιχειρηματική του δράση (μέγεθος, μίγμα κλπ).
Την Τρίτη, 3 Ιαν 2012, στις 18.00, στο Δημαρχείο, ο Αγροτικός Σύλλογος Ορμύλιας, θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα συζήτησης και προβληματισμού για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, έτσι όπως έχει ανακοινωθεί στις 12-10-2011 για την ΚΓΠ 2014-2020 και όπως θα ήθελαν ίσως να την διαμορφώσουν οι αγρότες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής κοινωνίας.
Πληροφορίες: Δανιηλίδης Δανιήλ-6945990998,

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...