Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Κομισιόν: Παράταση ζωής για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»

Θα συνεχιστεί και το 2011 η «Βοήθεια στο Σπίτι» αφού η Κομισιόν συμφώνησε να συγχρηματοδοτήσει το πρόγραμμα υποστήριξης ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, που είχε τεθεί υπό κίνδυνο λόγω έλλειψης πόρων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η διακοπή χρηματοδότησής του από κοινοτικούς πόρους, το Σεπτέμβριο του 2008, επιβάρυνε ως σήμερα το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω εξατομικευμένου συστήματος κουπονιών. Θα διανεμηθούν σε όσους έχουν εξαρτώμενα μέλη στην οικογένειά τους και είτε είναι άνεργοι και αποδεδειγμένα αναζητούν εργασία, είτε είναι εργαζόμενοι επαπειλούμενοι με ανεργία.

Στο παρελθόν, η "Βοήθεια στο Σπίτι" εξυπηρετούσε 80.000 ανθρώπους κάθε χρόνο και έδινε δουλειά σε περισσότερους από 4.000. Το υπουργείο Εργασίας υπόσχεται ότι η βιωσιμότητα του προγράμματος θα εξασφαλισθεί και πέραν του 2011, με τη μετατροπή των σημερινών δομών σε Κοινωνικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Φροντίδας. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί "άμεσα" στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...