Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Μπαρόζο: Απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες για την επιμήκυνση

Durão BarrosoImage via Wikipedia
Με δηλώσεις στήριξης στην Ελλάδα, αλλά και στον Έλληνα πρωθυπουργό προσωπικά, ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Ζοζέ Μπαρόζο, με το Γιώργο Παπανδρέου. 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι απομένουν «τεχνικές λεπτομέρειες» για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
 
Η σχέση των δύο ανδρών είχε διανύσει περίοδο ψυχρότητας, εξαιτίας της άρνησης των σοσιαλιστών να στηρίξουν την επανεκλογή του Μπαρόζο. Σήμερα, ωστόσο, ο μεν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τηρεί τις δεσμεύσεις του και εργάζεται με τρόπο αποδοτικό, ο δε Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε εμπιστοσύνη στις δράσεις της Κομισιόν και προσωπική εκτίμηση για τις πρωτοβουλίες Μπαρόζο.

Τον συνεχάρη για τον αγώνα που δίνει -όπως είπε- για την υποστήριξη της αλληλεγγύης και των ευρωπαϊκών θεσμών.
 
Στήριξη στην Ελλάδα
Ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, χαιρέτισε την αποφασιστικότητα των Ελλήνων και εκτίμησε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα βελτιωθεί το 2011. Όπως είπε, η υποχώρηση του πληθωρισμού θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητά της.
"Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την Ελλάδα και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας", υπογράμμισε.
Απευθυνόμενος στους Έλληνες, ο Ζ. Μπαρόζο δήλωσε πως κατανοεί ότι έχουν υποστεί σκληρά μέτρα και υποστήριξε ότι είναι αναγκαία για μια υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη.
Υπέρ του ευρωομολόγου
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έκδοσης κοινού ομολόγου από τα κράτη της ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την πίστη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, παρά τις διαφωνίες.
Όσον αφορά, τέλος, στο ενδεχόμενο υπογραφής νέου Μνημονίου, με ισχύ μετά το 2013, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε πως "όλα αυτά που κάνουμε είναι ακριβώς για να βγούμε από την κρίση, ώστε το 2013 να είμαστε εκτός Μνημονίου και επιτηρήσεων". Και πρόσθεσε: "Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...