Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

2011: Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού

Ένας συνταξιούχος καθηγητής τέχνης ξεναγεί αλλοδαπούς επισκέπτες ενός μουσείου με ευρωπαϊκά αριστουργήματα, ένας μαθητής λυκείου διαβάζει σε παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ένας παλιός ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας προπονεί τα παιδιά της γειτονιάς...

100 εκατομμύρια ευρωπαίοι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο και τις γνώσεις τους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, πιστεύοντας ότι "υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να αλλάξουμε τα πράγματα", ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπογραμμίσει αυτές τις προσπάθειες και να δημιουργήσει περισσότερους μιμητές ανακήρυξε το 2011 "Ευρωπαϊκό Ετος Εθελοντισμού" με σύνθημα "γίνε εθελοντής! Η προσφορά σου είναι σημαντική".

Τρεις στους δέκα ευρωπαίους, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, δηλώνουν ότι επιδίδονται σε κάποια εθελοντική δραστηριότητα.Οι στόχοι του Ευρωπαϊκού Ετους Εθελοντισμού 2011 περιλαμβάνουν: Μείωση των εμποδίων για τον εθελοντισμό στην ΕΕ, ενίσχυση των οργανώσεων και βελτίωση της ποιότητας του εθελοντισμού, ευαισθητοποίηση όσον αφορά την αξία και τη σημασία του, καθώς και αναγνώριση των εθελοντικών δραστηριοτήτων. 

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην κατάρτιση των εθελοντών, στην πιστοποίηση και τη διασφάλιση της ποιότητας, καθώς και στην εξεύρεση των κατάλληλων εθελοντικών ευκαιριών για τους δυνητικούς εθελοντές. Η Επιτροπή θα ενθαρρύνει νέες πρωτοβουλίες δικτύωσης, ευρωπαϊκής εμβέλειας με σκοπό την προώθηση των διασυνοριακών ανταλλαγών και συνεργειών ανάμεσα σε εθελοντικές οργανώσεις και άλλους φορείς, ιδίως επιχειρήσεις.

*Επίσημος δικτυακός τόπος για το Ευρωπαϊκό Ετος: www.europa.eu/volunteering
*Δικτυακός τόπος της "Ενωσης" εθελοντικών οργανώσεων: www.eyv2011.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...