Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ρεν: Αμεσα η πρόταση επιμήκυνσης των ελληνικών δανείων

european commissionImage by Stuart Chalmers via Flickr«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Επιτροπή θα υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής, στα 7,5 χρόνια, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της σώρευσης δανειακών υποχρεώσεων κατά τη διάρκεια των ετών 2014 και 2015», δήλωσε ο αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ’ννυς Ποδηματά.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων του κ. Ρεν με τα μέλη της Προσωρινής Επιτροπής του ΕΚ για την κρίση, η κ. Ποδηματά αναφέρθηκε στις συζητήσεις που διεξάγονται για τη σύσταση Μόνιμου Μηχανισμού Κρίσης και ρώτησε τον Επίτροπο Ρεν «ποιές είναι οι απόψεις της Επιτροπής για τα δάνεια που συνάπτονται τώρα, στο πλαίσιο του Προσωρινού Μηχανισμού (των 110 δισ. ευρώ για την Ελλάδα και των 85 δις ευρώ για την Ιρλανδία), αλλά πρόκειται να αποπληρωθούν αργότερα όταν θα έχει συσταθεί ο Μόνιμος Μηχανισμός».

Ο κ. Ρεν επανέλαβε ακόμη ότι ο υπό σύσταση μόνιμος μηχανισμός δεν εμπλέκεται με τα δανειακά συμβόλαια που συνάπτονται τώρα στο πλαίσιο του Προσωρινού Μηχανισμού, είτε για την Ελλάδα είτε για την Ιρλανδία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...