Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σόιμπλε: Αγώνας όλων μας για τη σταθερότητα του ευρώ

2 euro GreeceImage via WikipediaΜε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Γουόλ στριτ Τζέρναλ», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, τόνισε ότι, «όλοι οι Ευρωπαίοι θα αγωνιστούν για τη σταθερότητα του ευρώ». «Έχουμε τα μέσα οι Ευρωπαίοι, να κρατήσουμε σταθερό το ευρώ», πρόσθεσε. «Ενίοτε, η Ευρώπη χρειάζεται μία κρίση, ώστε να προχωρήσει. Με την παρούσα κρίση, η Ευρώπη θα κινηθεί προς μία μεγαλύτερη ενοποίησή της», υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος, που είναι ο πλέον φιλοευρωπαίος πολιτικός στο στενό περιβάλλον της καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ.

-Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος Μέρκελ νωρίτερα σήμερα τόνισε στο Φράιμπουργκ (νοτιοδυτική Γερμανία) ότι, «αν αποτύχει το ευρώ, η ΕΕ αποτυγχάνει...σημειώστε ότι παραμένουν άθικτες όλες οι γερμανικές δεσμεύσεις για την ευρωζώνη». «Είμαστε επαρκώς εχέφρονες, ώστε να μην εγκαταλείψουμε (εμείς οι Γερμανοί) το ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Σόϊμπλε σε αυτήν τη συνέντευξη, που ασφαλώς θα αναγνωστεί από τους Αμερικανούς ιθύνοντες της οικονομίας.

-Από μία δημοσκόπηση, που μετέδωσε τελευταία το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο 'ARD', προκύπτει ότι, «παρά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ποσοστό 60% των ερωτηθέντων Γερμανών στηρίζουν το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα».
kathimerini.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...