Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Μπαρόζο: «Είναι σημαντικό να επιδείξουμε τη δέσμευσή μας υπέρ της ακεραιότητας της Ουκρανίας»

Μία σύνοδο με θέμα την κρίση στην Ουκρανία θα πραγματοποιήσουν πολύ σύντομα οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες μέλη για να καταλήξουμε σε μια κοινή και σθεναρή απάντηση» στις εξελίξεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Μπαρόζο.

«Σήμερα συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών (της ΕΕ) και πολύ σύντομα οι ηγέτες των κρατών θα συναντηθούν επίσης για να υπάρξει μια κοινή απάντηση», πρόσθεσε.

Ο Μπαρόζο δεν έδωσε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύνοδο αυτή, όμως ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας, καθώς διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες ανέφερε ως πιθανή ημέρα συνάντησης την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανάλαβε «τις σοβαρές ανησυχίες» της ΕΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία «η οποία δεν βελτιώνεται». «Είναι σημαντικό να επιδείξουμε τη δέσμευσή μας υπέρ της ακεραιότητας της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Μπαρόζο υπενθύμισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ουκρανία, που βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση.

«Εξακολουθούμε να επιθυμούμε να προσφέρουμε στην Ουκρανία πολιτική σύνδεση και οικονομική ενσωμάτωση» μέσω των συμφωνιών σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου, τις οποίες είχε απορρίψει ο αποπεμφθείς πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στα τέλη Νοεμβρίου.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...