Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με συμμετοχή Βενιζέλου

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου.


Παράλληλα θα συζητηθούν, η κατάσταση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία (ανθρωπιστική πρόσβαση, καταστροφή χημικών όπλων, αντιμετώπιση τρομοκρατίας), καθώς και η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου ΕΕ- Αφρικής.


Εξάλλου, στο γεύμα, οι υπουργοί Εξωτερικών, από κοινού με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Γκ. Ετινγκερ, θα εξετάσουν τις τελευταίες παγκόσμιες ενεργειακές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας «Φίλοι της Ουκρανίας», παρουσία του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Αντρι Ντεστίτσια, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Συνεργασίας ΕΕ-Ουζμπεκιστάν.

Την Τρίτη ο κ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, το οποίο θα εστιάσει σε θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης (Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, Βιομηχανική Ανταγωνιστικότητα, Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια).

Θα εξετασθούν, επίσης, η «Εκθεση Συνθέσεως» της Προεδρίας, η οποία θα συνοψίζει την έως τώρα εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, καθώς και η «Ετήσια Ερευνα για την Ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...