Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στο Δουβλίνο ο Αλ. Τσίπρας, στις 10-11 Μαρτίου

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο, στο Δουβλίνο, θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην ιρλανδική πρωτεύουσα, στις 10-11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Το πρόγραμμα της επίσκεψής του Α. Τσίπρα στο Δουβλίνο περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με βουλευτές, κόμματα της Αριστεράς, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα, καθώς και με την ελληνική κοινότητα της Ιρλανδίας.

Το διεθνές συνέδριο συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Dublin City University) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe με γενικό τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη», στο οποίο θα εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και οι αντιστάσεις και οι πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή πληθώρας πολιτικών εκπροσώπων, διανοουμένων και εκπρόσωπων κοινωνικών φορέων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για μια αριστερή εναλλακτική πολιτική για την επανίδρυση της Ευρώπης.

Όπως σημειώνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η εκδήλωση συνολικά, όσο και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πραγματοποιούνται μόλις τρεις μέρες μετά το συνέδριο, στην ίδια πόλη, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο θα μετάσχουν τόσο ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο Αντώνης Σαμαράς.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...