Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Δυσφήμιση της Ελλάδας από το ENISA καταγγέλλουν ευρωβουλευτές

European Network and Information Security Agency
European Network and Information Security Agency (Photo credit: Wikipedia)
Επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σούλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χ.Μ. Μπαρόζο απέστειλαν οι ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης, Ιωάννης Τσουκαλάς, Θόδωρος Σκυλακάκης και Γιώργος Σταυρακάκης, μέσω της οποίας τους ενημερώνουν για ανησυχητικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό και ζητούν να διερευνηθούν οι επανειλημμένες περιπτώσεις κακής διοίκησης του ENISA και πλημμελούς άσκησης καθηκόντων εκ μέρους του επικεφαλής του οργανισμού, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συκοφαντική δυσφήμιση της Ελλάδας, σε σχέση με την έδρα του Οργανισμού στην Κρήτη.

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν ότι ο ENISA, ο οργανισμός που είναι επιφορτισμένος από την ΕΕ με την προστασία των ψηφιακών πληροφοριών και των δικτύων, κρίθηκε ένοχος παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των ίδιων του των υπαλλήλων.

Στη συνέχεια, αντί να αποδεχτεί την ετυμηγορία του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού προσέφυγε, εκπρόθεσμα, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ, για να δικαιολογήσει την εκπρόθεσμη κατάθεση της προσφυγής, ο νομικός εκπρόσωπός του επικαλέστηκε ενώπιον του δικαστηρίου την «συχνότατη διατάραξη των συγκοινωνιών» στην Ελλάδα, που –όπως ισχυρίζεται- τον ανάγκασαν να μεταφέρει ο ίδιος τα έγγραφα στο Λουξεμβούργο.

Οι τέσσερις ευρωβουλευτές ζητούν να ερευνηθούν περιπτώσεις εκφοβισμού του προσωπικού του ENISA από την πλευρά της διοίκησης, αιτούμενοι, παράλληλα, τη λήψη μέτρων, ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ολόκληρο το πρωτότυπο κείμενο της επιστολής
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...