Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Υψηλά αμερικανικά επιτόκια για την ευρωπαϊκή οικονομία

Τις παγκόσμιες μακροοικονομικές ανισορροπίες και τις επιπτώσεις τους στην ευρωπαϊκή οικονομία ανέδειξε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Νομισματικών και Οικονομικών Θεμάτων κα. Ρόδη Κράτσα, με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ευρωβουλευτής έθεσε στοχευμένα ερωτήματα για τη διαφοροποίηση των επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο και τις ασυμμετρίες που προκύπτουν επικαλούμενη ότι αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενώ προμηθεύτηκαν δανειακά κεφάλαια από την ομοσπονδιακή τράπεζα των Η.Π.Α. στη συνέχεια δάνεισαν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με πολλαπλασίως υψηλότερα επιτόκια.

Η κυρία Κράτσα δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει πως τα συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είχαν και σημαντική έκθεση στα ομόλογα των πέντε υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών οικονομιών.

Ο Επίτροπος κ. Οlli Rehn αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του G20 για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων μακροοικονομικών ανισορροπιών.

«Το ενδιαφέρον και οι πολιτικές παρεμβάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και την επίλυση της ελληνικής κρίσης, θα πρέπει να εκφραστεί και με συγκεκριμένες ενέργειες υποστήριξης, αλληλεγγύης και συνεργασίας» δηλώνει η Ρόδη Κράτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...