Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η SamKnows ξεκινούν την πρώτη πανευρωπαϊκή μελέτη ευρυζωνικής απόδοσης

Ζητούνται 10.000 εθελοντές σε 30 χώρες για τη μεγαλύτερη μελέτη στο είδος της

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τη SamKnows, ειδική στις μελέτες ευρυζωνικής απόδοσης, ξεκίνησε μία πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη χαρτογράφηση της ευρυζωνικής απόδοσης στις χώρες μέλη της ΕΕ και σε τρεις ακόμα χώρες, στα πλαίσια παροχής βοήθειας στους παρόχους υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο (ISP), στις ρυθμιστικές αρχές και στους καταναλωτές για τη βελτίωση των υπηρεσιών πρόσβασης του διαδικτύου στη γηραιά ήπειρο.

Η SamKnows έχει ήδη διεξάγει παρόμοια έργα με επιτυχία για την Ofcom στο Ηνωμένο Βασίλειο και για την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών στις ΗΠΑ[2], και αυτή τη στιγμή, αναζητά 10.000 εθελοντές στην Ευρώπη για να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη στο είδος της μελέτη ευρυζωνικής απόδοσης.

Οι εθελοντές θα λάβουν μία μικρή συσκευή ('Whitebox'-το Λευκό κουτί), την οποία θα πρέπει να συνδέσουν στην οικιακή τους σύνδεση στο διαδίκτυο. Όταν η ευρυζωνική γραμμή δε χρησιμοποιείται, το Λευκό κουτί θα εκτελεί μία σειρά από αυτοματοποιημένες δοκιμές για να μετρήσει την ταχύτητα κα την απόδοση της σύνδεσης. Με αυτό τον τρόπο θα σχηματιστεί πανευρωπαϊκή εικόνα της ευρυζωνικής παροχής, η οποία θα καταστήσει δυνατό το σχεδιασμό για το μέλλον και θα προσφέρει διαφάνεια στους καταναλωτές που πληρώνουν για να έχουν ευρυζωνική σύνδεση.

Εκτός από τη βοήθεια που θα παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της κεντρικής μελέτης για την παροχή ευρυζωνικότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι εθελοντές θα επωφεληθούν από τη λήψη αναλυτικών μετρήσεων της απόδοσης των ατομικών τους συνδέσεων σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων μετρήσεων ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Ο Alex Salter, Διευθύνων Σύμβουλος της SamKnows δήλωσε: «Εργαζόμαστε για να προσφέρουμε στους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο (ISP)s, στις ρυθμιστικές αρχές και πάνω απ’ όλα στους καταναλωτές τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να είναι σε θέση να απαιτήσουν βελτιωμένες υπηρεσίες ευρυζωνικότητας. Όσοι συμμετέχουν εθελοντικά, εκτός από το γεγονός ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνολογία μας δωρεάν, θα είναι επίσης και πρωτοπόροι για την καλύτερη ευρυζωνικότητα στην Ευρώπη επειδή μας βοηθούν να σχηματίσουμε εικόνα της συνδεσιμότητας στην Ευρώπη.»

Η SamKnows ιδρύθηκε το 2003 από τον προγραμματιστή Sam Crawford, με σκοπό να αποτελέσει μία δικτυακή τοποθεσία καταναλωτικών πληροφοριών για την προώθηση μεγαλύτερης ευρυζωνικότητας. Το 2008 ο Sam ανέπτυξε μία πρωτοποριακή τεχνολογία μέτρησης της ευρυζωνικότητας, την οποία έκτοτε διαθέτει δωρεάν στους καταναλωτές στις ΗΠΑ και το ΗΒ. Μόνο στο ΗΒ, η SamKnowsανακάλυψε ότι η ευρυζωνική απόδοση ήταν στην πραγματικότητα λιγότερο από 50% από τις ταχύτητες που διαφημιζόντουσαν.

Για να λάβουν μέρος, οι καταναλωτές πρέπει να επισκεφτούν τη διεύθυνση http://www.samknows.eu, και να κάνουν αίτηση για το δωρεάν Λευκό κουτί (Whitebox) τηςSamKnows.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...