Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Φαν Ρόμπεϊ είπε στον Γιώργο το… μυστικό

Η είδηση που ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί, ήταν φαινομενικά αθώα: Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική... επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις που διαμορφώνονται πλέον στην ευρωζώνη, μετά και τη χθεσινή κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο.

Αυτονόητη και εν πολλοίς αναμενόμενη η παραπάνω εξέλιξη. Εκείνο φυσικά που… απέφυγε να ανακοινώσει το Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε αρμοδίως από τον κ. Φαν Ρόμπεϊ για την επικείμενη αναβολή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 και 18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Η σχετική πληροφορία κυκλοφορούσε από χθες το βράδυ, και πλέον δείχνει να επιβεβαιώνεται και επισήμως, αποδεικνύοντας ότι στο Βερολίνο υπήρξε εμπλοκή αναφορικά με την κοινή στάση Γερμανίας και Γαλλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χρόνος.

Η επικείμενη αναβολή αναμένεται να «σπρώξει» τη Σύνοδο Κορυφής μια εβδομάδα αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου, με την προσδοκία ότι μέχρι τότε οι ζυμώσεις θα έχουν ολοκληρωθεί, και θα έχει… καθαρογραφεί το τελικό σχέδιο για την Ελλάδα, που φυσικά περιλαμβάνει «κούρεμα» του χρέους, σε ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από το 21%, το οποίο προέβλεπε αρχικά η Συμφωνία των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου.

Υπάρχουν βέβαια και οι εκτιμήσεις εκείνων που θεωρούν ότι, ακόμη κι αν οι τελικές αποφάσεις για την ευρωζώνη ληφθούν στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, η έγκριση, επομένως και η υλοποίησή τους θα περάσει από τη Σύνοδο των G20 στις Κάννες, το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου. Για να δώσουν οι (πραγματικά) ισχυροί του πλανήτη την έγκρισή τους για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας… της Ευρώπης… της παγκόσμιας οικονομίας.
statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...