Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Φ. Κουβέλης: "Η Ευρώπη ή θα πορευτεί ενοποιημένη ή θα αρχίσει να μετράει διασπάσεις"

Σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σχολίασε:

«Η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους πορεύεται μέσα στη γκρίζα ζώνη των διαφορετικών και αντιτιθέμενων συμφερόντων του γαλλογερμανικού άξονα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση και αναμφισβήτητα αυτή η πολιτική κρίση της Ευρώπης διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για την Ελλάδα.

Πρέπει να διεκδικηθεί πολιτική λύση για την κρίση χρέους της χώρας. Μια κρίση χρέους που πια είναι γενικευμένη. Η Ευρώπη, ή θα πορευτεί πολιτικά ενοποιημένη ασκώντας επί της ουσίας την οικονομική διακυβέρνηση ή θα αρχίζει να μετράει τις διασπάσεις της.»

Όσο για το φορολογικό, επεσήμανε: «Την ώρα που η παραοικονομία καλά κρατεί και η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να λεηλατεί το μόχθο του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση παίρνει δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα σε βάρος και πάλι των μεγάλων θυμάτων, των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων. Είναι ανάγκη και η φοροδιαφυγή να παταχθεί και να ελαφρυνθούν τα στρώματα της κοινωνίας, τα οποία χρόνια τώρα πληρώνουν τους φόρους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...