Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κουβέλης: "Κούρεμα" με εξασφάλιση των Ταμείων, των συντάξεων και των καταθέσεων

Δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τη Σύνοδο Κορυφής και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Για τη Σύνοδο Κορυφής και το κούρεμα

Οι εξελίξεις που δρομολογούνται στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση του χρέους της Ελλάδας, αλλά και της γενικευμένης κρίσης χρέους σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, οδηγούν την Ευρώπη στα όριά της. Εάν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει ουσιαστικά, στο πλαίσιο μιας ενοποιημένης πολιτικής, τη γενικευμένη κρίση χρέους, θα μετράει τις ιδιότυπες διασπάσεις της και τις φυγόκεντρες τάσεις. Όσο ελκυστική και αν ακούγεται η περικοπή του ελληνικού χρέους, άλλο τόσο είναι εξαιρετικά αρνητική εάν δεν συνοδεύεται από ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών στις τράπεζες. Αυτό πρέπει να αποτελέσει το πρώτο και κύριο μέλημα της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου κουρέματος όπως ακούγεται. Να υπάρξουν αυτές οι ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος σε ότι έχει σχέση με την αντανάκλασή τους στη λειτουργία της αγοράς, στις καταθέσεις, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Το περιεχόμενο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής δεν αλλάζει. Έτσι οι πρόωρες εκλογές προβάλουν ως αναγκαστικό γεγονός εξόδου από την πολιτική και κοινωνικά ασφυξία η οποία υπάρχει. Πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί προκειμένου να μετακινηθεί η πολιτική προς ουσιαστικά προοδευτική και φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Η κοινωνία έχει στα χέρια της τη δυνατότητα να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Αυτή η κοινωνία που ματώνει, που βρίσκεται σήμερα πεσμένη, που κάθε μέρα ζει την αγωνία, την αβεβαιότητα και το άγνωστο της επόμενης μέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...