Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Αρνητική η εισήγηση Αλμούνια για τη συγχώνευση Olympic Air και Aegean

Aegean Airlines (SX-BGV), Boeing 737-400 Spott...Image via Wikipedia
Αρνητική αναμένεται να είναι η εισήγηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση μεταξύ Olympic Air και Aegean Airlines.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το θέμα θα εξετασθεί σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του Ισπανού Επιτρόπου µε τους επικεφαλής των Αρχών Ανταγωνισµού των 27 χωρών - µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην σύσκεψη θα ανταλλαγούν απόψεις για την συγκεκριμένη συγκέντρωση και για το κατά πόσο είναι συμβατή με την Κοινοτική νομοθεσία.

Η δυσκολία της υπόθεσης συγχώνευσης Olympic Air και Aegean Airlines έγκειται στο γεγονός ότι οι δύο εταιρείες κατέχουν σχεδόν το σύνολο της εγχώριας αγοράς αερομεταφορών επιβατών στην Ελλάδα.

Ο Χοακίν Αλµούνια είχε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τις ενδιαφερόµενες εταιρείες, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- από τις διευκρινίσεις που δόθηκαν δεν πείσθηκε πως η σύμπραξη δεν θα δηµιουργήσει µονοπώλιο. Συγκεκριμένα, ούτε ο ίδιος δέχθηκε τα επιχειρήματα των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, ούτε εκείνες υποδέχθηκαν ευχάριστα την άποψή του και εμφανίσθηκαν διατεθειμένες να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να διεκδικήσουν ζημιές και διαφυγόντα κέρδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, η συγχώνευση Olympic Air και Aegean Airlines περιλαμβάνεται στην ηµερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων στις 26 Ιανουαρίου και εκεί ο Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού αναμένεται να δώσει αρνητική εισήγηση.
Πηγή: news.in.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλιά σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...